MENU
Φοιτήτριες και φοιτητές από το Indiana University-Bloomington των ΗΠΑ  επισκέφτηκαν το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ  στην Ορεστιάδα.
/ Κατηγορίες: Αρχική, Ανακοινώσεις

Φοιτήτριες και φοιτητές από το Indiana University-Bloomington των ΗΠΑ επισκέφτηκαν το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα.

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, φοιτήτριες και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Indiana -Bloomington των ΗΠΑ επισκέφτηκαν το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, συνοδευόμενοι από την Καθηγήτριά τους στο Τμήμα Γεωγραφίας , Δρ. Όλγα Καλεντζίδου.

Στο πλαίσιο του μαθήματός της στο Εαρινό Εξάμηνο «Κουζίνα και Γεωργία στα σύνορα της Ελλάδας», η Δρ. Καλεντζίδου διοργάνωσε πρόγραμμα βιωματικής μάθησης στο νομό Έβρου με σκοπό να γνωρίσουν οι φοιτητές της τις αγροτικές και γαστρονομικές πρακτικές της περιοχής.

Στους χώρους της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας τους υποδέχθηκε ο Κοσμήτορας της Σχολής Σπύρος Γαλατσίδας, Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Καθηγητής Αθανάσιος Κυμπάρης παρουσίασε στους επισκέπτες το προφίλ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Κοσμήτορας της Σχολής, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Μαρία Παππά και φοιτητές των Τμημάτων της Ορεστιάδας αντάλλαξαν απόψεις με τους φιλοξενούμενους για τους τρόπους εκπαίδευσης στην Ελλάδα αλλά και τον γενικότερο τρόπο ζωής στην περιοχή του Έβρου.

Ακολούθησε γεύμα όπου συμμετείχαν και φοιτήτριες και φοιτητές της Σχολής Γεωπονίας και Δασολογίας προκειμένου να αναπτυχθούν γνωριμία και σχέσεις συνεργασίας με τους επισκέπτες φοιτητές.

Σύμφωνα με την Δρ. Όλγα Καλεντζίδου «Η συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Κυμπάρη στοχεύει σε περαιτέρω επαφές μεταξύ των φοιτητών των δύο Τμημάτων τα επόμενα χρόνια. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και τους φοιτητές της Σχολής για τη φετινή τους φιλοξενία και προσβλέπουμε στην επέκταση της συνεργασίας μας στο μέλλον».

Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα ανανέωσαν την πρόσκλησή τους για επίσκεψη φοιτητών του Indiana -Bloomington και την επόμενη χρονιά.

 

Από την Πρυτανεία

Κομοτηνή 03.06.2024 

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Ιούνιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17
181920212223
24252627282930
1234567