MENU
Υλοποίηση Προγράμματος Σπουδών Δια Βίου Μάθησης με τίτλο «Σύγχρονη Μετανάστευση και Πρόσφυγες στην Ελλάδα» από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Δ.Π.Θ. [EasyDNNnews:IfExists:GalleryBackLink] [EasyDNNnewsLocalizedText:ViewInGallery] [EasyDNNnews:EndIf:GalleryBackLink]
/ [EasyDNNnewsLocalizedText:Categories]: [EasyDNNnews:Categories]

Υλοποίηση Προγράμματος Σπουδών Δια Βίου Μάθησης με τίτλο «Σύγχρονη Μετανάστευση και Πρόσφυγες στην Ελλάδα» από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Δ.Π.Θ.

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΒΙΜ) του Δ.Π.Θ. σχεδίασε επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σύγχρονη Μετανάστευση και Πρόσφυγες στην Ελλάδα» το οποίο απευθύνεται σε στελέχη του Δ΄ Σώματος Στρατού, ως δράση στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δ.Π.Θ. και του Δ΄ Σώματος Στρατού που υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2018. 
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δ.Π.Θ. στην συνεδρίαση της Τετάρτης 6/5/2020 ενέκρινε την υλοποίηση του εν λόγω Προγράμματος Σπουδών Δια Βίου Μάθησης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Δ.Π.Θ.
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η κατανόηση των βασικών όρων και η απόκτηση συνολικής εικόνας του μεταναστευτικού προβλήματος, προκειμένου η συνδρομή του Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με την δεδομένη προσφυγική/μεταναστευτική ροή, να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική.
Στόχος του προγράμματος είναι να αποκτηθούν γνωστικές δεξιότητες, ψυχοκινητικές δεξιότητες και συμπεριφορές. 
Ενδεικτικά αναφέρονται η εξοικείωση με βασικές έννοιες του μετανάστη, του πρόσφυγα, και της διάκρισης αυτών, η γνώση των μηχανισμών προστασίας και των βασικών δικαιωμάτων της κάθε ομάδας, των νομικών υποχρεώσεων των κρατών απέναντί τους, γνώσεις που αφορούν στη συλλογή, ανάλυση, σύνθεση και οργάνωση πληροφοριών για την διευθέτηση των εξωτερικών συνόρων καθώς την λειτουργία της Frontex και της δράσης της απέναντι στις μεταναστευτικές ροές, η γνώση των βασικών αρχών και εννοιών αναφορικά με το νέο με το υπό διαμόρφωση διεθνές σύστημα και των πολιτικών που θα  κληθεί να διαμορφώσει η ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση σε συνάρτηση με το ρόλο της  Ελλάδας ως κράτος πρώτης γραμμής, η κατανόηση του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας των ΜΚΟ. Θα καλλιεργηθούν και θα αναπτυχθούν δεξιότητες εντοπισμού και αξιολόγησης των αλλαγών στην τρέχουσα μεταναστευτική πραγματικότητα, ενσυναίσθησης για την αποτελεσματική αντίληψη των κοινωνιολογικών διαστάσεων της προσφυγικής μετανάστευσης, συνειδητοποίησης της σημασίας κοινωνικής ένταξης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας και των ιδιαίτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη του Δ΄ΣΣ, έχει διάρκεια 39 ωρών και θα ξεκινήσει στις 23/05/2020


Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από 07/05/2020 έως 17/05/2020


Σχετικές πληροφορίες: https://kedivim.duth.gr/ 


Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.
07/05/2020

 

Εκτύπωση
Αναζήτηση
Αρχείο
«Ιανουάριος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789