Διαδικτυακό Συνέδριο «Παράγοντες Βιολογικής Καταπολέμησης, Βιοδιεγέρτες, Βιοπαρασιτοκτόνα και Ευρωπαϊκή Πολιτική»
Το ερευνητικό πρόγραμμα «INTOMED: Καινοτόμα εργαλεία για την καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών σημαντικών καλλιεργειών της Μεσογείου», που χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PRIMA, διοργανώνει το 1ο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο «Παράγοντες Βιολογικής Καταπολέμησης, Βιοδιεγέρτες, Βιοπαρασιτοκτόνα και Ευρωπαϊκή Πολιτική», την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) και το Εργαστήριο Γεωργικής Εντομολογίας & Ζωολογίας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεργαζόμενο εταίρο του προγράμματος, και έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ ερευνητών και δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την ενσωμάτωση και τη χρήση των καλύτερων πρακτικών βιολογικής καταπολέμησης στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πολιτικών. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλίες και ομάδες συζήτησης (panel).
Το ερευνητικό πρόγραμμα INTOMED χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PRIMA, το οποίο υποστηρίζεται από το Horizon 2020, το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα & την Καινοτομία. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της έρευνας στον τομέα των αλληλεπιδράσεων μικροοργανισμών-φυτών-αρθροπόδων και η ανάπτυξη νέων προϊόντων, η πρόταση μεθόδων και στρατηγικών που στηρίζονται σε μοριακά εργαλεία, καθώς και υπηρεσιών για τη βιώσιμη και περιβαλλοντικά ασφαλή αντιμετώπιση ασθενειών και εχθρών σε τρεις βασικές καλλιέργειες της Μεσογείου, την τομάτα, την ελιά και τα εσπεριδοειδή. Συντονιστής του προγράμματος είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Eργαστήριο Βιοτεχνολογίας Φυτών και Περιβάλλοντος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, που ενώνει τις δυνάμεις του με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ελλάδα), την εταιρεία Φυτοθρεπτική (Ελλάδα), το Πανεπιστήμιο Jaume I (Ισπανία), το CIRAD (Γαλλία), το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας του Μαρόκο (Μαρόκο), το Instituto Politécnico de Bragança (Πορτογαλία), το Centre National des Sciences et Technologies Nucléaires (Τυνησία) και το Centre Technique des Agrumes (Τυνησία).
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://intomed.bio.uth.gr/intomed-symposium/.
Σας περιμένουμε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου από τις 10:00 – 19:00 για το 1ο διαδικτυακό Συνέδριο του INTOMED.
Στοιχεία επικοινωνίας
Μαρία Παππά
e-mail: mpappa@agro.duth.gr
τηλέφωνο: 2552041151