MENU

Εκδηλώσεις

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ)
/ Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ)

Πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την συνεργασία σε ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο μέσω της συμμετοχής σε ερευνητικά, αναπτυξιακά και εκπαιδευτικά προγράμματα και υλοποίησης δράσεων για την επίτευξη στρατηγικών στόχων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Τοπική Ανάπτυξη υπεγράφη τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), στην Κομοτηνή. Από τη συνεργασία των μερών εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες, πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οικονομίες κλίμακας στο κρίσιμο πεδίο της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της επιχειρηματικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών. Την τελική υπογραφή έβαλε ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, παρουσία της κ. Γεωργίας Γκόνου, Διευθύντριας Κατάρτισης και Απασχόλησης της ΕΕΤΑΑ, με τον Πρύτανη κ. Α. Καραμπίνη, που δεν μπόρεσε να παραστεί, να αντικαθιστά ο Αναπληρωτής Πρύτανη κ. Νίκος Αγγελούσης, ενώ το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας.

Η ιδέα για τη συμφωνία δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, σημείωσε ο κ. Καλογερόπουλος, ώστε να υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο συνδιοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων για τα Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα, και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος συνεργάτης από το ΔΠΘ. «Είναι χαρά μου να βρίσκομαι σε αυτή την ευχάριστη θέση, γιατί το να συνεργάζεσαι με πανεπιστημιακά ιδρύματα, και μάλιστα ένα από τα καλύτερα, όπως το ΔΠΘ, είναι μεγάλη μας τιμή» σημείωσε, τονίζοντας πως το πανεπιστήμιο και όλα τα στελέχη του έχουν «ανοιχτές αγκάλες» όχι μόνο για τους φοιτητές, αλλά και τους φορείς που συνδράμουν στην ανάπτυξη

Την πεποίθηση πως η συγκεκριμένη συνεργασία θα βοηθήσει το πανεπιστήμιο να υλοποιήσει καλύτερα τους στόχους του, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Πρύτανη Φοιτητικών Θεμάτων και Εξωτερικών Υποθέσεων Καθηγητής Νίκος Αγγελούσης, επισημαίνοντας πως μέσα από αυτές τις δράσεις το ΔΠΘ βρίσκει πεδία των επιστημών που υπηρετεί, πεδία άσκησης των φοιτητών του, νέες ερευνητικές κατευθύνσεις αλλά και τρόπους για να υπηρετεί την τοπική ανάπτυξη και την κοινωνία. «Πιστεύουμε ότι για φορείς όπως η ΕΕΤΑΑ εξυπηρετούνται οι ίδιοι στόχοι, αλλά με αντίστροφη σειρά, αλλά και με αυτή τη σύμπραξη και άλλες ανοίγει ένας διαφορετικός δρόμος και ένα διαφορετικό μοντέλο υλοποίησης, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον» σημείωσε, τονίζοντας την αξία της συνεργασίας. Οι διάφοροι φορείς, τόνισε, έχουν συνηθίσει να λειτουργούν σαν μοναχικοί παίχτες, ο καθένας από την πλευρά του, και είναι πολύ καλοί ως μονάδες, όμως «τα πρωταθλήματα τα κερδίζουν οι ομάδες» επισήμανε, τονίζοντας πως με το πρωτόκολλο μπαίνουν τα θεμέλια για μια πολύ δυνατή ομάδα, που θα φέρει σύντομα αποτελέσματα, μιας και έχουν τους ειδικούς ένθεν κακείθεν από τους χώρους που πρέπει να συνεργάζονται για το δικό τους αλλά και το κοινό όφελος.

Σημαντική για την όλη προσπάθεια ήταν η συμβολή του κ. Ευάγγελου Δρυμπέτα, Προέδρου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, το οποίο συνεργάζεται ήδη με την ΕΕΤΑΑ για το Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό για την Τοπική αυτοδιοίκηση

Εκτύπωση
Ημερολόγιο
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567